Összes oldalmegjelenítés

Népszerű bejegyzések

Oldalak

2008. 07. 05.

A világ itt van egy gombnyomásra...

Betekintő-kitekintő a világra
Gorsiumi Pantali

Emszt Misi főszervező gondterhelt
Vajon mindenki itt lesz?



Busa Péter,Barossi Misi,Pinke Laci
Haditervet kovácsol



Betekintő-kitekintő a világra

Igen, manapság nem lehetetlen az Interneten kialakult laza kapcsolatok összefonása, főképp, ha ez kulturális tartalmat is hordoz magában.
Eljött a nyár és mig egyesek uborkaszezonról beszélnek, addig mi egyre népszerübbek leszünk, mi a "Panoramio.com" - osok.
Nemrég összejövetelt szerveztünk Gorsiumban, amit utólag minősítve is sikeres volt, igaz mindenki nem tudott eljönni. Az esemény érdekessége a határainkon túlnyúló érdeklődés és a sajnálkozás, mivel jónéhányan lemaradtak a Taliról.
Sok és sok jó fotó készült. Ragyogó fények voltak, új ismeretségek és barátságok szövődtek. Már egy előremutató kérdés is felvetődött, vajon jövőre szervezünk -e újabb Talit?
Hát szerintem igen. Viszont, akik nem vettek részt fizikálisan a Találkozón, mégis résztvettek az eseményekről készült fényképek kommentálásával, igy sikerült nekem is jó pár ismeretségre szert tennem.

A Panoramio.com-ban mindenki megnézheti a mások képeit és véleményt is füzhet hozzá.
Új ismerőseim köréből kiemelkedett - akinek jobban fel is figyeltem személyére -, Wellingtonból, Éva Kaprinay fotós, akit azóta sikerült virtuálisan kicsit jobban megismernem.
Szeretném bemutatni és kedvcsinálót nyújtani, hogy képeit megnézegessük. Kis magyar közösség tevékenykedik Wellingtonban a világ túlfelén, az emberek mosolygósak, ritkán mérgesek, nem tapossák le az ember sarkát az utcán, nem tolonganak a buszra felszálláskor. Ismeretlenek is úgy köszönnek gyakran egymásnak, mint rég nem látott barátnak. Nos, a véleményekkel kezdődött,utána weblap-nézéssel folytatódott, most pedig ott tartunk, hogy kölcsönösen tisztelve a másik munkásságát, egy kis ismertetővel füszerezve egymás linkjeit elhelyezzük az oldalunkon.

Elmondom, ilyen képeket nem láttam. Ennyi kéket, és a kék színnek ennyi változatát, talán a Pápai kékfestő múzeumban látni, de ennyiféle színben ott se.
Ugyanakkor számunkra egy ismeretlen világ nyilik ki képei által. Ismeretlen tájak, virágok, lepkék, növények és még sok más... Ismeretlen emberi kapcsolatok, a Wellingtoni Magyar Fészek újságja, a Hírmondó, ami megtekinthető itt az alábbi linken:

Megírom egyszerűen, ha a Déli féltekével akartok ismerkedni, akkor itt kezdjétek meg az utazást... Ismerkedjetek meg a Magyar Panoramio.com tagjaival, és külföldön tevékenykedő magyar társainkkal.

Feltett szándékom apránként bemutatni mindenkit, aki kis hazánk nagy hírét terjeszti külföldön - belföldön a Panoramio.com-ban.
Imreimre

Nincsenek megjegyzések: