Loading...

Összes oldalmegjelenítés

Népszerű bejegyzések

Oldalak

2010. 04. 15.

Pár darab fotó ...

Ez a fotó Balatongyörökön készült a Szépkilátónál , ebben az évben tavasz kezdetén.
Ez a fotó Révfülöpön készült , és egy részletet mutat a jeges partról.


Veszprémi fotó .


Badacsonyi jéghártya

Ajka Ködös útvonal .
Felteszek pár fotót , az idei év terméséből...

Üdv , Imre Lakat

2010. 04. 14.

Eddig ismeretlen összefüggések ismertetése Lakat Imrétől...A Varik párban járnak...

Eddig ismeretlen összefüggések ismertetése Lakat Imrétől...A Varik párban járnak...


A Varik párban járnak....

Most felteszek három fotót, amennyiben sikerül... Az első két fotó egy-egy sima variációt mutat be. Ha akárhol látjátok, már csak legyintetek, mert a mai napon tudtommal csak 45 szelvény, nálam is kevesebb már, de amikor az elméletet kiagyaltam, akkor még ennyiből tudtam előállítani.

Az érdekessége, ha meglátjátok, sose gondolnátok, hogy ez a két vari szorosabban kapcsolódik egymáshoz, mint bármelyik hegesztés, vagy a jegygyürű által összefűzött két személy, akik házasokká lettek nyílvánítva. Ugyanis azok elválaszthatók... Ezen varik meg soha, mert egymást kiegészítik vagyis egyiket a másikból le lehet vezetni, meg fordítva is. Az elmélete is egyszerű...

Tudni kell, ha hibapontos a vari, a párja szintén hibapontos... Viszont a feltételeket mindig teljesíti .

Megpróbálom betenni. A fotók kimenthetők, és nagyíthatók.

Ha eddig valaki úgy gondolta mindent tud a variációkról, akkor most már gondolhatja, hogy ez még nem volt ismert.

Sajnos nem mindegyik variációra lehet alkalmazni, ezt elárulom előre. Később a pontos meghatározását is felteszem, mivel annak segítségével rögtön megtalálod mit is keresel, amikor az egyik variációból szeretnél egy másikat készíteni.

Alkalmazható a minimumgaranciás változatokra, kivétel nélkül. Viszont többesélyes varikra , amiket csak általánosságban tudsz meghatározni, azokra nem. A két alanti variációról az életben nem gondolnád, hogy a fentebb közölt varik hasonmása. Azt se gondolnád, hogy amíg világ a világ, ezek a varik párban járnak.

Egy regionális televizióban ezek be lettek mutatva. De olyan csekély volt a visszhangja, hogy nem erőltettem az ismertetését a továbbiakban. Viszont rájöttem a blogom kiváló alkalom , hogy széles körben ismertté tegyem. Arra kérek mindenkit, inkább várja meg, amíg megint felteszek ilyen varipárost, mintsem önnállóan nekiveselkedjen, mert ahhoz először az elméletét kéne a kisújjából kirázni.

Tudom, akadnak olvasóim, akiknek már nem új, egy elejtett mondatból én le tudom vezetni a ki nem mondott gondolatokat is.Természetes is, hiszen a fejlődés külön utakon is lehet azonos , főképp ha az elméletet másként leírni nem is lehet.

Nagyjából sikerült egy szintre hoznom a ét fotót, igaz egyszer el is tünt az egyik.

Most ennyit kívántam betenni, mert láttam az értetlenkedést, hogy nehezen olvasható az előző variáció. Most lefotóztam,és így jobb a minősége is.

Mindenkinek jó ötletelést, és összehasonlitgatást kívánok. Ennél az egyesített variációnál a keresztrejtvényszerű ábrában már a színek és a számok , mind az egyik, illetve a másik varihoz tartoznak.

Jó hétvégét. Apropo .. az elmúlt héten többször bejöttek a tippjeim. Amit legutoljára közöltem, olyan sort vettem ki, ami nyertes volt.

Üdvözlettel , Imre Lakat.

Hatoslottó , kettő fixxel.... Lakat Imre varija

Hatoslottó , kettő fixxel....

És egy kiegészítő varival, mivel a variációk párban járnak.......

Húsvéti Ünnepek alatt kíváncsi voltam, vajon megcsinálom vagy se azt a varit, ami valamikor megjelent a Sárgában...Mert abban az időben bevallom nem volt könnyű. Most második nekifutásra sikerült.

Utána gondolkodtam, mert éppen néztem a Hatoslottó sorsolás eredményeit, és megfordult a fejemben, ha lenne kettő fixed, milyen könnyen lehetne négyest elérni.

Kedvenc számaim a 43 és a 45 , látom, egyet eltaláltam. Hát ezért megírom és beteszem ide ezt a varit.

A lényege, tizenkettő számból kettőt eltalálsz , és van két jó és ülő fixed, akkor egy négyest biztosít kapásból.. nem beszélve a vonzatokról, meg ha nem kettőt hanem többet találsz el, akkor bármi is lehet. Persze a fixek ott legyenek , mint találatok.

Végül is tizennégy szám lesz játékban. majdnem harmada a variálható számoknak.

Még egy tipp a játékhoz. Ha megfigyeltétek, a kihúzott számok számvégződései közül több azonos lehet, Pl 13 , 43 . vagy 35 , 45 ...

Figyeljetek erre is, és könnyebb lesz variálni, ha ezeket beépítitek a variba.

A variáció, ahogy megírtam. Könnyebbség kedvéért a kettő fixet a végére írom be.

Most pedig jöhet a csattanó... Mivel a varik párban járnak, folyamatosan hozzáírom, az első vari párját, a kiegészítő varit, ami arról szól, ha 12 eseményből tízet eltalálsz, tizenkét darab nyolcas kötés kell. Ha ezt az elméletet akkoriban ismerték volna, akkor az én varim nem jelenhetett volna meg, hiszen a Sportfogadás már közölte volna a sajátját. Sajnos nem ismerték ,csak tizenhárom szelvényből , ezért az enyémet közölték. Kis szünetet hagyok a két vari közt, de azonos sorba írom a párjukat a soroknak. Itt minden szám nyolcszor szerepel, ami szintén extra.... ritkaság...


Hatoslottó vari .... ... ....... Tippmix vari...1 2 4 9 13 14 ..... .. ..... 3 5 6 7 8 10 11 12

1 3 5 9 13 14 ...... .. ..... 2 4 6 7 8 10 11 12

1 6 7 8 13 14 .... .. ..... 2 3 4 5 9 10 11 12

1 10 11 12 13 14 ..... .. ..... 2 3 4 5 6 7 8 9

2 3 6 10 13 14 .... ... ..... 1 4 5 7 8 9 11 12

2 3 8 11 13 14 .... .. ....... 1 4 5 6 7 9 10 12

2 5 7 12 13 14 .... ... ...... 1 3 4 6 8 9 10 11

3 4 7 12 13 14 ..... ... ...... 1 2 5 6 8 9 10 11

4 5 6 11 13 14 ...... ... ...... 1 2 3 7 8 9 10 12

4 5 8 10 13 14 ...... ... ...... 1 2 3 6 7 9 11 12

6 8 9 12 13 14 ....... ... ....... 1 2 3 4 5 7 10 11

7 9 10 11 13 14 ...... .... ...... 1 2 3 4 5 6 8 12

Az első variáció hatoslottó, kettő fixxel. Ha mellette még a variált számokból is eltalálsz kettőt, akkor van egy négyesed , és kb hat darab hármasod....

A második variáció tippmix vari, ha tizenkét eseményből tízet eltalálsz, legalább egy darab nyertes szelvényed van nyolcas kötésben.

Mindkettő vari önnálló, egy a közös bennük...Ha ismered az egyiket, nem kell órákat gürcölnöd, hogy a másikat megcsináld. Egyszerűen az első vari mellé odaírod azokat a számokat, amik hiányoznak az első sorból, vagy a másodikból, és így tovább...

Amikor én először ezt megcsináltam, fantasztikus érzés volt, mert utána minden varira, aminek adott feltétele megegyezett ezzel a varival, meg lehetett csinálni. Tudni kell, hogy a hibapont az a másik oldalon is hibapont, vagyis ha megcsinálod az egyiket, és a másikat, tudnod kell a meghatározását is, különben nem ér az egész semmit. Majd leírom az elméletet is egyszer.

Mindenkinek jó játékot, és gondolkodást kívánok.


Imre Lakat

2010. 04. 13.

Pár újabb fotó..és ..

Kedves Látogatóim !


Szokatlan a feltöltés, mert a rendszer most is nehezen kezeskedik akaratomnak.

Ez a fotó ami alant van, másodiknak töltöttem fel, és ahelyett hogy második lenne, felülre került.Régen jártam a saját blogomban, azóta sok minden történt , személyes dolgok, most viszont ismét elkezdem a varikat és a fotóimat ide feltenni.

Kicsit szokatlan a képfeltöltés módja, de majd belejövök. A fotó címe, Badacsony látképe Révfülöpről.

Üdv , Imre Lakat